ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Πούτιν: Καταργεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο

0

Την κατάργηση του ορίου ηλικίας στη δημόσια διοίκηση προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας  Βλαντιμίρ Πούτιν με σκοπό να επιτραπεί σε πιστούς σε αυτόν αξιωματούχους, που έχει διορίσει σε θέσεις-κλειδιά, να παραμείνουν στις θέσεις τους, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους δημόσιοι λειτουργοί με μεγάλη εμπειρία.

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, που γνωρίζονται με τον 68χρονο αρχηγό του κράτους από την εποχή που ξεκίναγε την πολιτική του καριέρα στην Αγία Πετρούπολη -σε κάποιες περιπτώσεις από ακόμη πιο πριν, την εποχή που υπηρετούσε στη σοβιετική υπηρεσία πληροφοριών- πλησιάζουν το όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότησή τους.

Η νομοθεσία επιτρέπει οι δημόσιοι λειτουργοί να εργάζονται ως τα 65 τους χρόνια και, εάν το επιθυμούν, να παραμένουν στις θέσεις τους ως τα 70 τους.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τον πρόεδρο της χώρας. Πέρυσι, ο Πούτιν προώθησε αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος προκειμένου να είναι σε θέση να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2036, εάν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2024 και του 2030. Πρόσφατα, εξάλλου, υπέγραψε νόμο που του εγγυάται ασυλία πρακτικά για το υπόλοιπο της ζωής του.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

8eCUgvCwsa

Μπρούνο Λόζε: Στα ίχνη ενός Ναζί εμπόρου τέχνης – Μια τρομερή ιστορία

Previous article

Κορωνοϊός: 10 νέα κρούσματα στην Κορινθία -436 στην χώρα, 25 νεκροί, 286 διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.