ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Η απάντηση του Elon Musk για το δυστύχημα στο Texas

0

Το δυστύχημα με το όχημα της Tesla στο οποίο δύο άντρες ηλικίας 59 και 69 ετών βρήκαν φριχτό θάνατο, όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ο Tesla Model S του 2019 στο οποίο επέβαιναν συνέχισε την πορεία του ευθεία αντί να πάρει μια στροφή, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ένα δέντρο και αμέσως τυλίχτηκε σε φλόγες στο Texas των ΗΠΑ. Το δυστύχημα ήρθε στο επίκεντρο κυρίως επειδή δε βρισκόταν κανείς στη θέση του οδηγού, στρέφοντας τις υποψίες στο Autopilot χαρακτηριστικό της Tesla. Ωστόσο ο Elon Musk έσπευσε να σχολιάσει το γεγονός, ξεκαθαρίζοντας πως αποκλείεται να ήταν ενεργοποιημένο το Autopilot. Το tweet του ήρθε ως απάντηση σε ένα χρήστη του Twitter που σχολίασε το άρθρο της Wall Street Journal.

Η έρευνά σου ως ιδιώτης είναι καλύτερη από τους επαγγελματίες της WSJ. Τα αρχεία του αυτοκινήτου δείχνουν έως τώρα πως το Autopilot δεν ήταν ενεργοποιημένο και πως το αυτοκίνητο δε διέθετε το Full Self-Driving πακέτο. Επιπλέον, το standard Autopilot απαιτεί γραμμές στην άσφαλτο για να ενεργοποιηθεί, γραμμές τις οποίες αυτή η οδός δεν είχε.

Τόσο το Autopilot όσο και το FSD δεν είναι ακόμα ικανά να ελέγχουν το όχημα σε όλες τις συνθήκες οδήγησης και οι οδηγίες προειδοποιούν πως δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται χωρίς “ενεργή επίβλεψη”. Ωστόσο αυτό δε σταματά πολλές φορές κάποιους να προσπαθούν να ξεγελάσουν το σύστημα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της υπόθεσης που αποκαλύπτει πόσο απροετοίμαστοι για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ακόμα οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, είναι το γεγονός πως η φωτιά έκαιγε για περίπου 4 ώρες. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο χρησιμοποίησαν περίπου 113.500 λίτρα νερού για να σβήσουν τη φωτιά η οποία αναζωπυρωνόταν διαρκώς λόγω των μπαταριών, ενώ χρειάστηκε να επικοινωνήσουν ακόμα και με την Tesla για να ζητήσουν συμβουλές.

Τα δεδομένα του συγκεκριμένου αυτοκινήτου βρίσκονται στους servers της Tesla και έχουν παραδοθεί στις αρχές. Παραμένει άγνωστο αν οι ερευνητές θα μπορέσουν να εξάγουν δεδομένα απευθείας από το όχημα, καθώς η φωτιά το κατέστρεψε ολοκληρωτικά.

Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζεται.

8eCUgvCwsa

Τετάρτη 21 Απριλίου (rapid test) Covid-19, στους Αγίους Θεοδώρους.

Previous article

Η πρώτη μικροβιοκτόνος μάσκα απο το ΑΠΘ παραδόθηκε στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.