ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

«Χαστούκι» στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ: Γιατί ο Μπάιντεν αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

0

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε χθες επίσημα την Γενοκτονία των Αρμενίων, εκπληρώνοντας μιας προεκλογική του δέσμευση και κάνοντας ένα βήμα που είχαν αποφύγει ο προκάτοχοί του όσο κατείχαν το ύπατο αξίωμα της χώρας.

Η απόφαση του Μπάιντεν, ανήμερα της ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, σηματοδοτεί την επιθυμία του Αμερικανού προέδρου να δώσει προτεραιότητα στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρά τις πιθανές επιπτώσεις στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις κι έρχεται 106 χρόνια μετά την έναρξη των μαζικών εκτοπισμών των Αρμενίων από την Οθωμανική αυτοκρατορία, που οδήγησε στο θάνατο έως και ενάμιση εκατομμυρίου ανθρώπων.

Η δήλωση του Μπάιντεν
«Ο Αμερικανικός λαός τιμά όλους εκείνους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία», ανέφερε ο Μπάιντεν στη δήλωσή του. «Επί σειράν δεκαετιών Αρμένιοι μετανάστες εμπλούτισαν με αναρίθμητους τρόπους τις ΗΠΑ, αλλά ουδέποτε λησμόνησαν την τραγική ιστορία που έφερε τόσο πολλούς από τους προγόνους τους στις ακτές μας. Τιμούμε την ιστορία της. Βλέπουμε τον πόνο τους. Επιβεβαιώνουμε την Ιστορία. Δεν το κάνουμε για να επιρρίψουμε ευθύνες, αλλά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ», πρόσθεσε.

Γηροκομείο στα Χανιά: Νέα στοιχεία σοκ – «Τους ψέκαζαν με εντομοκτόνα» – Φόβοι για περισσότερα θύματα

Previous article

Προς έγκριση το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Άσσου – Λεχαίου – Βόχας Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.