ΚΟΣΜΟΣ

“Βόμβα” από τον υφΥΠΕΞ Συρίας: Επιβεβαιώνω ότι ο γιος του Ερντογάν έκλεβε από εμάς πετρέλαιο μέσω ISIS

0

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Μπασάρ Τζααφάρι επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Τούρκου αρχινονού Σεντάτ Πέκερ σχετικά με τη μεταφορά όπλων και το λαθρεμπόριο εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και ένοπλων ομάδων τρομοκρατών, αντικαθεστωτικών και τζιχαντιστών στη Συρία.

Σε ένα βίντεο στο YouTube που κυκλοφόρησε στις 30 Μαΐου, ο εξόριστος αρχιμαφιόζος ισχυρίστηκε ότι η διαβόητη SADAT, ιδιωτικός εργολάβος, έστελνε όπλα σε τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένους αυτούς του μετώπου αλ-Νούσρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγγονός πως Ερντογάν και Μπαχτσελί απέρριψαν αίτημα έρευνας για την μεταφορά όπλων στους τζιχαντιστές της αλ-Νούσρα.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι διεξήχθη λαθρεμπόριο αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των δύο χωρών και διοργανώθηκε από τον Διευθυντή Προεδρικών Διοικητικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Μετίν Κιρατλί.

Η Συρία έχει “κατηγορηματικές πληροφορίες σχετικά με τις παραβιάσεις και τις καταχρήσεις του καθεστώτος του Ερντογάν”, δήλωσε ο Τζααφάρι μιλώντας στην τουρκική έκδοση της Deutsche Welle.

Η Δαμασκός έστειλε 108 επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας και τις υποεπιτροπές για “χιλιάδες τρομοκράτες που προέρχονται από την Τουρκία”, είπε.

“Θα ήθελα να εκφράσω ότι βεβαιώνω, επιβεβαιώνω και επαληθεύω ότι αυτό που είπε ο κ. Σεντάτ Πεκέρ είναι απολύτως αλήθεια”, δήλωσε ο Τζααφάρι.

“Αυτό που είπε ο κ. Σεντάτ Πεκέρ σχετικά με τη συμμετοχή του καθεστώτος Ερντογάν – συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς του – στην κλοπή πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυχείων και σιτηρών μας, είναι αλήθεια”, είπε. “Γίναμε μάρτυρες το 2015 και το 2016 της κατάστασης στην οποία ο γιος του Ερντογάν διαχειριζόταν την κλοπή πετρελαίου και φυσικού αερίου μέσω του ISIS”.

Η Ρωσία είχε κάνει παρόμοιες κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας εκείνη την εποχή.

Σε συνέντευξη του 2015 με την ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του Ερντογάν (διάσημος στην Τουρκία για την τηλεφωνική συνομιλία στην οποία “καρφώνει” τον ίδιο του τον πατέρα), αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για το εμπόριο πετρελαίου με το ISIS και ότι “είχε φύγει” στην Ιταλία.

Στις αρχές του 2018, ο Peker μοιράστηκε φωτογραφίες εξοπλισμού που είχε στείλει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στα κοινωνικά μέσα. Δεκάδες παραλαβές, εκατοντάδες πανοπλίες σώματος και άλλος εξοπλισμός εμφανίστηκαν στις φωτογραφίες.

27 Ιουνίου 2021 Ημέρα Τιμής Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας

Previous article

Η Μάχη της Βέργας — Οι δρεπανηφόρες Μανιάτισσες του Διρού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ