ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Εκλογές στην Τουρκία: Ο άγνωστος Χ στον δεύτερο γύρο – Στον «κουβά» οι δημοσκοπήσεις, προβάδισμα για τον Ερντογάν

0

Σε δεύτερο γύρο θα κριθεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας αφού ούτε ο Ερντογάν ούτε ο Κιλιτσντάρογλου κατάφεραν να ξεπεράσουν το 50%, ωστόσο ο πρώτος έχει το προβάδισμα.

Μπορεί οι περισσότερες δημοσκοπήσεις να έδειχναν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρισκόταν πίσω από τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε, με τον απερχόμενο πρόεδρο και ηγέτη του AKP να διεκδικεί ότι θα επικρατήσει στον δεύτερο γύρο.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές με καταμετρημένο το 98,88%, ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 49,24%, ενώ ο ηγέτης της Εθνικής Συμμαχίας λαμβάνει το 45,06% των ψήφων.

Όλα δείχνουν ότι ρυθμιστής, αλλά και άγνωστος Χ της επαναληπτικής αναμέτρησης στις 28 Μαΐου, θα είναι ο Σινάν Ογάν που συγκεντρώνει το 5,22% των ψήφων, αλλά απέφυγε να δηλώσει ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο.

Σε απόλυτο νούμερο ο Ογάν έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 2.796.000 ψήφους με αποτέλεσμα τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Κιλιτσντάρογλου να είναι δεδομένο ότι θα δώσουν μάχη τις επόμενες δύο εβδομάδες για να κερδίσουν αυτούς τους ψηφοφόρους.

Τα αποτελέσματα στο 98,88%

Γιατί μπαίνει με προβάδισμα στον δεύτερο γύρο ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπαίνει με σοβαρό προβάδισμα στον δεύτερο γύρο. Όχι μόνο επειδή προηγείται με πάνω από τέσσερις μονάδες στον πρώτο γύρο των εκλογών, αλλά επειδή οι ψηφοφόροι του ακροδεξιού Ογάν είναι πιθανότερο να κατευθυνθούν προς τον απερχόμενο πρόεδρο, λόγω της υποστήριξης των Κούρδων στη συμμαχία του Κιλιτσντάρογλου, όπως σημειώνουν αναλυτές.

Μπαράζ για τη Γ Εθνική: Τα αποτελέσματα

Previous article

Δυναμικό ξεκίνημα του νέου προέδρου στο Χιλιομόδι (φωτο)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.