ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ισλαμική αστυνομία» στο κέντρο της Αθήνας: «Τιμωρούνται» γυναίκες για το ντύσιμό τους

0

Μια από τις ακραίες ερμηνείες της εφαρμογής του νόμου της «Σαρία» επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί σε ένα 17χρονο κορίτσι από το Ιράκ στα Πατήσια. Η μητέρα και ο πατριός κακοποίησαν την έφηβη επειδή αρνήθηκε να παντρευτεί έναν 40χρονο. Στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται πως εκτυλίσσονται φαινόμενα βίας για την επιβολή της «Σαρία» από μία άτυπη «αστυνομία».

Ομάδα ατόμων που αυτοαποκαλείται «ισλαμική αστυνομία» περιπολεί προκειμένου να βεβαιώνουν για την τήρηση των ισλαμικών νόμων, όπως εκείνοι τους ερμηνεύουν. Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 4 φορές την τελευταία δεκαετία έχουν κληθεί οι Αρχές να ανακόψουν τη δράση φανατικών σουνιτών οι οποίοι επιχειρούν να δημιουργήσουν την ισλαμική αστυνομία «μουταουίν» για να «τιμωρήσουν» γυναίκες.

Το 2012 έγιναν «περίπολοι» φανατικών ισλαμιστών στην Ομόνοια, τον Κολωνό, την Κυψέλη και τον Άγιο Παντελεήμονα και διαπιστώθηκε πως ορισμένοι ήταν από το Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάλογες εικόνες εκτυλίχθηκαν και το 2017 στην πλατεία Κολιάτσου όταν ομάδα της ΟΠΚΕ συνέλαβε ομάδα από το Μπανγκλαντές ηλικίας 25 έως 60 ετών που φέρονται να συμμετείχαν σε ξυλοδαρμούς γυναικών επειδή δεν ντύνονταν με τον προσήκοντα γι αυτούς τρόπο. Επίσης, τον Μάιο του 2021 ξυλοκοπήθηκε μία γυναίκα στον Άγιο Παντελεήμονα για το ντύσιμό της.

Προχωρά το έργο κατασκευής δικτύου για το φυσικό αέριο σε Κόρινθο και Τρίπολη

Previous article

Τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για τα νέα φωτιστικά led της Κορίνθου – Όλες οι θέσεις δημάρχου και παρατάξεων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.