ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥΥΓΕΙΑ

Ανησυχία για επιδημία χολέρας στη Μαριούπολη

0

Για απειλή ξεσπάσματος χολέρας στη Μαριούπολη, λόγω της συσσώρευσης πτωμάτων και σκουπιδιών στην πόλη κάνει λόγο ο Guardian, επικαλούμενος ουκρανικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές οι Ρώσοι έκλεισαν το νότιο λιμάνι για καραντίνα λόγω πιθανής επιδημίας χολέρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πέτρο Αντριουστσένκο, σύμβουλος του Ουκρανού δημάρχου της Μαριούπολης – ο οποίος δεν βρίσκεται στην πόλη σχεδόν από την αρχή του πολέμου και έχει αντικατασταθεί από προσωπινή διοίκηση υπό τους Ρώσους και τις συμμαχικές τους πολιτοφυλακές – δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι η πόλη προετοιμάζεται για μια επιδημία καθώς συσσωρεύονται νεκρά σώματα και σκουπίδια στην πόλη.

«Η λέξη “χολέρα” ακούγεται όλο και περισσότερο στην πόλη μεταξύ των τοπικών αξιωματούχων και των προϊσταμένων τους. Από όσο μπορούμε να δούμε η επιδημία λίγο πολύ έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο Αντριουστσένκο, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Μαριούπολη από τις πρώτες ημέρες του πολέμου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχαν γίνει μεμονωμένες περιπτώσεις εμφάνισης χολέρας στη Μαριούπολη, όπου το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής της πόλης έχει καταστραφεί.

Την ίδια ώρα, η Kyiv Independent αναφέρει ότι το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας προειδοποίησε ότι οι μαζικές ταφές και η κακή πρόσβαση σε καθαρό νερό δημιουργούν κίνδυνο χολέρας στη Μαριούπολη και προσθέτει ότι άρχισαν να αναφέρονται ύποπτα κρούσματα χολέρας από την 1η Ιουνίου.

πηγή: The Guardian

Επιστήμονες: Το κλίμα δεν μπορεί να περιμένει να τελειώσει ο πόλεμος

Previous article

Πυροσβέστες: “Μας αφήνουν 15 ώρες σε θερμοκρασίες 42 βαθμών”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.