ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες στο …υπό κατάρρευση 12ο δημοτικό σχολείο Κορίνθου

0

Την ίδια στιγμή που οι σεισμολόγοι επισημαίνουν την ανάγκη για άμεσο έλεγχο όλων των σχολικών μονάδων στις περιφερειακές ενότητες που «βρέχονται» από τον Κορινθιακό, λόγω του κινδύνου ενός μεγάλου σεισμού με επίκεντρο τις Αλκυονίδες, και σχεδόν ταυτόχρονα με το τραγικό περιστατικό στο σχολείο των Σερρών, οι αποκαλύψεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σχεδόν όλες οι σχολικές μονάδες της Κορίνθου σοκάρουν.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από το 4ο-12ο δημοτικό σχολείο που είναι στον Συνοικισμό αναδεικνύουν τον πολύ σοβαρό κίνδυνο, που κρύβει το ενδεχόμενο ενός σεισμού, καθώς δείχνουν τις κεντρικές κολώνες στήριξης στο προαύλιο του -κοινού- σχολείου να είναι «φαγωμένες» και τα σκουριασμένα σίδερα να είναι γυμνά. Σοκαριστική είναι η εικόνα και σε άλλα σημεία, όπως οι τουαλέτες, όπου λείπουν ολόκληρα κομμάτια σοβάδων και τσιμέντων από τους τοίχους και τα ταβάνια.

Από την πλευρά του δήμου (ο οποίος έχει την ευθύνη και τις αρμοδιότητες για την κατάσταση των σχολείων) δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση, καθώς θα εκδοθεί δελτίο Τύπου από τον αντιδήμαρχο, όπου θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση. Ανεπίσημα, μιλώντας στο korinthia.net.gr, αναφέρθηκε ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις και τα «φαγώματα» που εμφανίζονται έχουν προκληθεί από την ίδια την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία εκτέλεσε εκεί εργασίες το καλοκαίρι για να διαπιστώσει αν υπάρχουν προβλήματα. Τα προβλήματα διαπιστώθηκαν, καταγράφηκαν και θα μπουν σε διαδικασία αποκατάστασης, καθώς ανάλογα προβλήματα έχουν διαπιστωθεί και σε άλλα σχολεία.

Αυτό το τελευταίο μας επιβεβαίωσε και ανεξάρτητη πηγή, η οποία μας είπε ότι το σύνολο σχεδόν των σχολείων της Κορίνθου έχουν σοβαρά προβλήματα: “αυτό που είδατε στο 12ο δημοτικό είναι η κορυφή του παγόβουνου. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή σε όλα τα σχολεία, που να δείτε τι γίνεται στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο, που είναι πάνω στον γκρεμό…”

Δεν πέρασε και πάλι η αγορά του οικοπέδου στο Σοφικό για την παιδική χαρά

Previous article

Εκτός λίστας της ΝΔ τελικά ο Τάσος Γκιολής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.