ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Γαλλία: Στο αρχείο οι καταγγελίες κατά της υπουργού του Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου για γυναικολογική βία

0

Η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε πως αποφάσισε να θέσει στο Αρχείο και να μη δώσει νομική συνέχεια στις καταγγελίες για άσκηση γυναικολογικής βίας κατά της Ελληνίδας Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, ιατρού και σήμερα υπουργού Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών στην κυβέρνηση της Γαλλίας.

Οι καταγγελίες έγιναν τον Ιούνιο του 2022, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, από τρεις γυναίκες ασθενείς οι οποίες κατηγόρησαν την εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης Ζαχαροπούλου πως όταν ασκούσε την ιατρική τις υπέβαλλε χωρίς τη συγκατάθεση τους σε επώδυνες γυναικολογικές εξετάσεις, κατηγορώντας την -με βάση διατάξεις του γαλλικού Δικαίου- για βιασμό. Γεγονός που μεταξύ άλλων προκάλεσε και την αντίδραση των συναδέλφων γυναικολόγων της Ζαχαροπούλου που θεώρησαν αδόκιμο τον όρο «βιασμός» σε περίπτωση γυναικολογικής εξέτασης.

Μετά την προκαταρκτική έρευνα που ακολούθησε, η εισαγγελία του Παρισιού κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προέκυψε κανένα αδίκημα και έθεσε την υπόθεση στο Αρχείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κόρινθο, την Τετάρτη το πρωί

Previous article

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για το νέο διοικητήριο της Αστυνομίας – το έργο μπαίνει στο Ταμείο Ανάκαμψης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.