ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Παραμένει η αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες στο Σουδάν

0

Δραματικές καταστάσεις βιώνουν οι Έλληνες εγκλωβισμένοι στην ελληνορθόδοξη εκκλησία του Σουδάν.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν τα βίντεο από το Χαρτούμ, όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος. Στην πρωτεύουσα του Σουδάν βρίσκονται εγκλωβισμένοι δεκάδες Έλληνες, άλλοι στα σπίτιά τους και άλλοι στην ορθόδοξη εκκλησία. Μέσα από τα μισόκλειστα παράθυρα φαίνονται οι εχθροπραξίες ενώ ακούγονται συνεχώς πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Μέσα από την εκκλησία, η κυρία Αλεξάνδρα Καλημέρη περιέγραψε χαμηλόφωνα την δραματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

«Συνεχώς πέφτουν πυροβολισμοί»

«Περνάμε πολύ δύσκολα, οι πυροβολισμοί απ έξω δεν σταματάνε, δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Ο θυρωρός της ελληνικής κοινότητας ήρθε και μας παρακάλεσε να μην βγούμε έξω γιατί υπάρχουν σκοτωμένοι άνθρωποι και συνεχώς πέφτουν πυροβολισμοί. Έχουμε μαζί μας τρία μικρά παιδάκια.  Λίγα τρόφιμα, που ίσως αύριο τελειώσουν.  Όλο το Σουδάν δεν έχει ρεύμα».

Παράλληλα, δύο Έλληνες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης έπειτα από τραυματισμό που υπέστησαν χθες όταν ρουκέτα έπεσε έξω από την εκκλησία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της Ενωσης Σουδανών Γιατρών, τουλάχιστον 97 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και 365 άλλοι τραυματίστηκαν από τότε που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και παραστρατιωτικών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνει λόγο για 83 νεκρούς και 1.126 τραυματίες και επισημαίνει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική.

Την Τετάρτη το κάλεσμα των γιατρών του Νοσοκομείου για ενημέρωση – έχουν προσκληθεί βουλευτές, δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης

Previous article

Παρουσιάζονται τα πολεοδομικά Νεμέας και Άσσου-Λεχαίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.