ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

H Γουχάν γιορτάζει το τέλος του lockdown – Φωταγωγήθηκε η πόλη, ο κόσμος βγήκε στους δρόμους

0

Να πούμε “και στα δικά μας”; Ας το πούμε: “και στα δικά μας”. Μακάρι όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε να περάσει και να γιορτάσουμε όσο γίνεται πιο σύντομα το τέλος της πανδημίας και των περιορισμών.

Στην Γιουχάν, πάντως, την …κοιτίδα του κορονοϊού τα ξημερώματα γιόρτασαν το τέλος μιας σκληρής καραντίνας 77 ημερών με όλη την πόλη να φωταγωγείται για να γιορτάσει το τέλος του lockdown.

Εκατοντάδες επιβάτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη με τρένο, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη τοπική ώρα, καθώς οι αρχές προχωρούν στην άρση του αποκλεισμού που είχε επιβληθεί πριν από πάνω από 2 μήνες στην κινεζική πόλη, εστία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας της Τρίτης 7 Απριλίου), οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κανείς από την Ουχάν, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Οι ουρανοξύστες και οι γέφυρες της πόλης φωταγωγήθηκαν για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα. Αστυνομικοί απομακρύνουν και τα τελευταία οδοφράγματα και οι φωτογράφοι απαθανατίζουν τις στιγμές.

Ειδικό σόου με λέιζερ και 3D Projection Mapping και στις δύο πλευρές του ποταμού Yangtze φώτισε τους ουρανοξύστες με κινούμενες εικόνες ιατρών που βοηθούν ασθενείς, μαζί με την εμφάνιση των λέξεων «ηρωική πόλη».

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Ουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων». Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα. Στην Ουχάν, ο αριθμός των πτήσεων και των δρομολογίων των τρένων παραμένει περιορισμένος προς το παρόν. Η Ουχάν θα διατηρήσει διάφορους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην πόλη για να εμποδίσει κάθε πιθανή ανάκαμψη των κρουσμάτων.

Ανακοινώνεται η μείωση της ύλης για τις πανελλήνιες

Previous article

Δείτε την Κομέντια από το Θέατρο Περιγιαλίου (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.