ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Π. Τατούλης: «Με ευθύνη του κ. Νίκα στις καλένδες το πλανητάριο στο Κρυονέρι»

0

Σε ανοιχτή καταγγελία προς τους πολίτες της Κορινθίας, του Δήμου Σικυωνίων και κυρίως του Κρυονερίου, η παράταξη του κ. Τατουλη, Νέα Πελοπόννησος, κάνει λόγο για απαράδεκτη πολιτική απόφαση του κ. Νίκα για την υποβάθμιση ενός από τα σημαντικότερα έργα για την Κορινθία. Το έργο είχε είχε οραματιστεί και ωριμάσει μελετητικά από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη.

«Ο κ. Νίκας», όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου, «δεν δίστασε να θυσιάσει στο βωμό του λαϊκισμού και του αυταρχισμού που τον διακρίνει σε κάθε απόφαση του, το Αστρονομικό Πάρκο Κρυονερίου που θα αποτελούσε την πρώτη ολιστική παρέμβαση στον τομέα της αστρονομίας, της έρευνας και της καινοτομίας σε όλη την χώρα.

Αντί λοιπόν να προχωρήσει στην ένταξη του έργου για ένα πολυθεματικό, επισκέψιμο Αστρονομικό Πάρκο και την κατασκευή πλανηταρίου, μετερεωλογικού σταθμού, ψηφιακής απεικόνισης της κίνησης των πλανητών, αίθουσας συνεδριάσεων και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου, δημιουργώντας ένα έργο που θα έδινε προοπτικές για την ανάπτυξη μιας νέας οικονομίας στην περιοχή, πρότεινε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο την ένταξη μελέτης, προϋπολογισμού 120.000€, για την υλοποίηση της ανέγερσης κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου…!!!

Η κατασκευή του πλανηταρίου που αποτελεί τη βασική υποδομή για τη δημιουργία του Αστρονομικού Πάρκου παραπέμφθηκε πλέον…στις καλένδες. Ποια η συμβολή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο χώρο του Αστεροσκοπείου χωρίς το πλανητάριο; Οι πολιτικές μεθοδεύσεις, ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο ρεβανσισμός έχουν αποδειχθεί πλέον ότι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της διοίκησης της Περιφερειακής Αρχής του κ.Νίκα».

Πηγή: ert.gr

8eCUgvCwsa

Γαλλικά ΜΜΕ: Η Γαλλία δανείζει στην Ελλάδα δύο υπερσύγχρονες φρεγάτες

Previous article

GNTM: Οι κριτές είδαν την πρεμιέρα στην πλατεία του χωριού Γκούρα Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.